pbx – mizuvoip versus 3cx

na poging met mizuvoipserver overgestapt naar 3cx phone server, dit draait veel vlotter op mijn atom64 systeem. bellen van en naar erop geconnecteerde sip telefoons en softphones ging met beiden, maar bv een ringgroup van 2 of meer toestellen laten overgaan is beduidend sneller via 3cx , ook is het flexibeler met meerdere extensies in te laten loggen onder een gedeeld account nummer dan mizuvoip. de web interface is wat anders (lees; moderner) dan een ‘ouderwets’ normaal programma, maar ik denk voorlopig dat ik het zo ga houden.

voorlopig aangesloten, gsm met mizuvoipclient app (zowel op 4g als op wifi,sip server : wan ip + poort , sip username = extension number, no tunneling and encryption, udp, ICE = no ; STUN=NO , Rport ‘even on public IP’ en media encryption: auto. )

voor de telefoons in lokale lan ( grandstream ), sip server lokaal ip+poort , sip user id = extensie telefoonnnummer, authenticate id = extensie naam in letters en cijfers en wachtwoord = wachtwoord. nat traversal no, but send keepalive. rtp poort per telefoon een beginnummer en 100 naar boven, dewelke ook in de firewall vd router geopend worden en naar de respectievelijke handset geforward staan.

voor een fritzbox op apart wan ip ; telephone number for registration , zelfde als user name, dewelke in 3cx staan ( beide naar hetzelfde gezet) always register via internet connection aan, en bij line settings, geen vlan gebruiken, geen additionele connectie gebruiken en geen port forwarding vd router openhouden voor internettelefonie.

voor de serveconfiguratie azelf, per extensie, ID eventueel veranderen naar het (telefoon)nummer vd extensie, zodat alles makkelijk kan inloggen. naam en caller id invullen naar believen. phone provisioning ofwel het wan domeinnaam ofwel het lan ip, naargelang waar het apparaat zich situeert. rtp: allow secure. 3xc tunnel uitvinken.

bij opties dissalow use outside of the lan uitvinken. werkt zonder PBX delivers audio aangevinkt, maar mét aan werkt het ook. fqdn is de domeinnaam of het subdomein waarop de server draait, ip op dynamic bij telenet normaal abonnement. bij settings, security kan je de blacklist tijd iets verlagen, totdat alle nummers zijn geconfigureerd en succesvol connecteren.

Leave a Reply