voice controlled home – spraakbediening thuis

alexa zet licht aan : flash tasmota firmware op de esp schakelaars van den action @ 9 € , ook de bewegingsmelders werken hiermee- ze hebben ook deursensoren waaromniet alles compatibel , een deel van hun assortiment goedkope smartlampen ook; maar deze pasten niet in mn budget , en zouden wireles moeten geflasht worden met tuyamcu en een raspberry pi ipv met een gewone usb-serial adapter- alexa kan alleszinds met de gemodereerde toestelletjes lokaal zonder vertaging vd cloud overweg ! tesamen met hassio home assistant op een raspberry pials pc interface, mooi mooi, electriciteitverbruik weer licht gedaald. hassio kan google home’s ook laten spreken, in samenwerking met een echo connect adapter van amazon resultaat : je komt binnen , google zegt ‘ alexa what is the time’ alexa zegt it is now xx
..xx. of ben je even van huis en wil het bewaken, google zegt ‘ alexa dial thomas als er iemand binnenkomt,maar dat zou een minder welkom telefoontje zijn. google home , android tablets en smartphones en ook Chromecast kunnen trouwens bedraad aan het netwerk ipv he standaard wifi, dmv een eenvoudig microusb splitter kabeltje gelust met een ( micro) usb netwerkkaartje

Leave a Reply