solar

zonnepaneeltjes installatie even herbekeken en vereenvoudigd. de controllers van ebay stuurden de volle paneelspanning allemaal integraal door naar de accu , zij het dan wel gepulst als er geen belasting op stond. op lange termijn niet ideaal voor de batterij. nu dus paneelspanning naar beneden gebracht met een buck converter waar ze aanhangen. tussen elk paneel en de converter nog een diode natuurlijk. en deze naar de charge controller, dewelke naar batterij en inverter gaat. de gepulste controllers zijn ervantussen, de boost converter doet het beter. deze kon voorheen niet boosten met de hogere paneelspanning tegenover de batterij en inverter, dus lag hij hier maar opzij tot nu. de xt60 connectoren blijken voor dit alles nog steeds ideaal. onder een foto met zichtr op hoe eevnoudig het nu is. heb nog een 83 16v farad supercap besteld om eens te bekijken. als deze in de solar niet nuttig is hang ik hem over mn moto batterij voor op de koudere dagen. groetjes en ‘n mooie pasen & paasmaandag gewenst – thomas

update 18-5 : de condensatoren zijn een droom , ze vangen alle piek op zelfs zonder de batterij als de zon even wegvalt kan het systeem met 200 watt panelen in volle zon een halve minuuut overbruggen op deze buffer

Leave a Reply